Skip to content

He is no good (του Μ. Μεταξά)

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα  στη γειτονιά μου, αλλά θα έλεγα και στις πέρα γειτονιές. Βέβαια για τους σκεπτόμενους δεν λείπουν και τα ταξίδια στο χρόνο. Έτσι είναι τόσο λυπηρό να διαπιστώνεις πως ένα σχέδιο καιρό πριν υλοποιηθεί  είναι τόσο εύκολο να αναγνωστεί απ’ όλους και μάλιστα με τόση ακρίβεια η εξέλιξή του. Δεν πέρασε καιρό που τα βρόντηξε κάτω με αηδία διότι η πολύχρονη θητεία στην αυλή του χαλίφη δεν ήταν προσοδοφόρα πια και αποφάσισε να αγωνιστεί για ίδιον συμφέρον.

Σιγά και ταπεινά στην αρχή και ορισμένες φορές με φανερές συνθηκολογήσεις άρχισε να τρίβει το λυχνάρι το Αλαντίν και να λέει πότε ψιθυριστά και πότε φανερά Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του Xαλίφη

Αυτός ήταν ο σκοπός πια του Μεγάλου Βεζίρη του χαλιφάτου να εκθρονίσει το Xαλίφη που τόσα χρόνια σαν πιστό σκυλί τον υπηρετούσε.

Γρήγορα έψαξε και βρήκε τους μάγους που αντί για τίμια δώρα (το αναφέρω λόγω των ημερών-σμύρνα, λίβανο και χρυσό-), θα έφερναν στους υποτελείς του χαλιφάτου υποσχέσεις, ελπίδα και λαμπερό μέλλον.

Γρήγορα ξεσκόνισε το μαγικό χαλί της δημοσιότητας και με αυτό άρχισε να πετάει πάνω από το χαλιφάτο και να ονειρεύεται πως σε λίγους μήνες θα είναι ο νέος του χαλίφης.

Άραγε ποια μαγικά φίλτρα κατανάλωσε και γιατί πιστεύει πως όλοι μας έχουμε δοκιμάσει της  λησμονιάς το χόρτο -πέρα από το κουτόχορτο που χρόνια τρώμε-.

Γιατί θεωρεί το εαυτό του τόσο σημαντικό, τόσο ξεχωριστό ώστε να νομίζει πως οι υποτελείς κάτοικοι του χαλιφάτου θα πρέπει να πιστέψουν στους καρπούς που έδρεψε τόσο καιρό στο ξένο περιβόλι

Όμως η παράσταση αυτή η χιλιοπαιγμένη στο θέατρο της ανθρώπινης ιστορίας μας διδάσκει ή μάλλον Πρέπει να μας διδάσκει πως ουδείς αναντικατάστατος κύριε χαλίφη και  ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργεντηθέντα υποψήφιε χαλίφη.

Και ας μην ξεχνάτε κυρίες και κύριοι, που δεν θα σας αποκαλέσω αξιότιμες και  αξιότιμους, πως ο ταπεινός Ιζνογκούντ δεν είναι άλλο από He is no good. Μένει να δούμε αν στην περίπτωσή σας ισχύσει και το «Όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος …».

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top