Skip to content

Πρόγραμμα φωτογραφικών εξορμήσεων Ιανουάριος – Μάρτιος 2017

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Πρίσματος σας ευχόμαστε καλή φωτογραφική χρονιά. Επεκτείνοντας την προσπάθειά μας να διευρύνουμε τους φωτογραφικούς μας ορίζοντες μέσω του φωτογραφικού μας ομίλου σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των φωτογραφικών εξορμήσεων που προγραμματίζουμε μέχρι την 31-3-2017.

1. Κυριακή 29/1/2017 – θέμα: Εκκλησία Αγίας Φωτεινής, Ιλισσός, Μετς, 1ο Νεκροταφείο

Είναι μια παράξενη γοητεία το να βρίσκεται κανείς κάτω από το δρόμο και να περπατάει όσο μας επιτρέπεται σε ένα μπαζωμένο και καλυμένο στο μεγαύτερο τμήμα του αρχαίο ποτάμι ενώ από πάνω του περνούν αυτοκίνητα πατώντας τα βαριά μεταλλικά καπάκια των δρόμων και τις διάσπαρτες μαντεμένιες σχάρες…φωτογραφίζουμε λοιπόν μιαν άλλη “υποχθόνια” οπτική γωνία της πόλης, τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο – τον Ιλισσό και Μετς– και επισκεπτόμαστε το 1ο Νεκροταφείο).

Συνάντηση στην Πύλη του Αδριανού επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας στις 10:30 πμ.

(Δείτε τον χάρτη)

 

2. Κυριακή 19/2/2017 – θέμα: Αστικό τοπίο.

Επισκεπτόμαστε την άνω Κυψέλη, την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, μιας ιστορικής περιοχής γεμάτη πολυκατοικίες, σκάλες και γειτονιές, και φωτογραφίζουμε σοκάκια, παλιά σπίτια, την πλατεία της και βέβαια την πασίγνωστη Φωκίωνος Νέγρη το στέκι των μεγάλων αστέρων του παλιού καλού κινηματογράφου.

Φοράμε αθλητικά παπούτσια γιατί έχει ανάβαση και κατάβαση.

Συνάντηση στην αφετηρία των λεωφορείων της άνω Κυψέλης, Καυκάσου και Γρ. Αυξεντίου γωνία στις 10:30 πμ.

(Δείτε τον χάρτη )

 

3. Κυριακή 19/3/2017– θέμα: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

(Απαθανατίζουμε μια μοναδική «νησίδα» άγριας χλωρίδας και πανίδας περ. 1000 στρεμμάτων, στον αστικό ιστό της Αθήνας και μόλις 8 km από την Ομόνοια!)

Συνάντηση στην Είσοδο Β’ (από Λ. Χασιάς) στο πάρκινγκ στις 10:30 πμ.

(Χάρτες: http://files.ornithologiki.gr/docs/park/Map.pdf https://goo.gl/ml8um1)

 Τονίζουμε ότι υλοποίηση του προγράμματός μας βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική εργασία και προσφορά των Μελών και φίλων του Σωματείου και η συμμετοχή στις εξορμήσεις αυτές είναι δωρεάν ενώ χορηγός του επάθλου των διαγωνισμών που υλοποιούμε είναι ο γνωστός οίκος φωτογραφικών ειδών  ΓΑΛΑΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top