Skip to content

Ο gay προσανατολισμός και ο ντόρος στην πολιτική…της Μαρίας Μεταξά

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στην Ελλάδα, έγινε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος με βάση τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση αναβαθμίστηκε και από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο, αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Πρώτο Θέμα, 04/01/2021

 

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός της κυβέρνησης

Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού δεν έχει κρύψει το σεξουαλικό του προσανατολισμό

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM published 04 Ιαν. 21.
____________________________________________________________________
Η είδηση του πρόσφατου ανασχηματισμού που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ήταν οι νέες υπουργοποιήσεις που αποφασίστηκαν, οι μετακινήσεις σε άλλα υπουργεία ή και ακόμα οι έξοδοι υπουργών από το κυβερνητικό σχήμα. ΌΧΙ. Η είδηση ήταν ότι στην Κυβέρνηση προστέθηκε και ένας γκέι υφυπουργός. Τώρα γιατί αυτό θα έπρεπε να αποτελεί είδηση στην Ελλάδα του 2021 είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης.

Καταρχάς ο κ. Γιατρωμανωλάκης δεν είναι ο μόνος γκέι πολιτικός και κυβερνητικός παράγοντας. Ήδη γνωρίζουμε ότι στο επιτελείο του Πρωθυπουργού υπηρετούν και άλλοι δύο επιστήμονες που δεν έχουν κρύψει αυτόν τους τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Και νάταν άραγε μόνο αυτοί;

Εδώ και δεκαετίες οι πάντες ομιλούν -ωσάν ειδήμονες των μυστικών των υπνοδωματίων-, για τον γκέι προσανατολισμό πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, δημάρχων κ.ο.κ.

Άρα προς τι η έκπληξη; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχολούμαστε με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των ανθρώπων που αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις; Μήπως θα έπρεπε να διερευνούμε την αποτελεσματικότητα στο παραγόμενο έργο, την σοβαρότητα με την οποία το προσεγγίζουν και το εκτελούν; Μήπως θα έπρεπε να εξετάζουμε το ήθος και τον επαγγελματισμό που  καλούνται να επιδεικνύουν;

Αντί λοιπόν να εξετάζουμε όλα αυτά, εμείς ασχολούμαστε με στερεότυπα που ανήκουν σε άλλες εποχές που δυστυχώς αντικατοπτρίζουν σκοτεινές δεκαετίες.

Η πολιτική σκηνή μιας χώρας που θέλει και διεκδικεί να λέγεται δημοκρατική θα πρέπει να είναι το στάδιο στο οποίο καλούνται να δοκιμάζονται και να διαγωνίζονται οι ικανοί. Και η ικανότητα δεν είναι μια έννοια που υπόκειται σε διαχωρισμούς. Είσαι ή δεν είσαι ικανός να ηγηθείς. Είσαι ή δεν είσαι ικανός να πράξεις. Είσαι ή δεν είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν αποφασιστική αντιμετώπιση και καθαρή και ορθή κρίση, είσαι ή δεν είσαι ικανός να δημιουργήσεις, να αλλάξεις, να επινοήσεις. Και η ικανότητα δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ανδροκρατούμενη κοινωνία. Μπορεί να χαρακτηρίζει τις γυναίκες, να χαρακτηρίζει τους γκέι, να χαρακτηρίζει τους έγχρωμους.

Είναι καιρός πια να ξεφύγουμε από ταμπού παλαιότερων δεκαετιών. Είναι η στιγμή να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω από τις κλειδαρότρυπες και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και κατάματα την πραγματικότητα. Να αξιολογούμε τους ανθρώπους με βάση το βιογραφικό τους και όχι με βάση την εξωτερική του εμφάνιση. Να μην είμαστε επικριτικοί με αυτό που θεωρούμε διαφορετικό από εμάς, αλλά να προσπαθούμε να το κατανοήσουμε ή τουλάχιστον να το σεβαστούμε.

Και ας μην λησμονούμε ότι τον χώρο της τέχνης, τον χώρο της μόδας, την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα, τον τομέα της τεχνολογίας, δεν τον υπηρετούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Αντιθέτως. Ο κόσμος προχωράει όχι μέσα από έναν αποστειρωμένο σωλήνα. Η πολυπλοκότητα, η διαφορετικότητα, η ετερογένεια είναι αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του σύγχρονου κόσμου. Και είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που πάντα κυριαρχούσαν από την γένεση του ανθρώπινου είδους.

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top