Skip to content

Εσπερίδα Πειραμάτων Φυσικής και Αστρονομικής Παρατήρησης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3-5-2014 και την Κυριακή 4 -5-2014 και ώρα 18:30 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα η «Εσπερίδα Πειραμάτων Φυσικής και Αστρονομικής Παρατήρησης» που συνδιοργάνωσε το ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ με επτά Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και δύο Αθλητικών Ομίλων.

 Την εκδήλωση αυτή  που προλόγισαν ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας κ. Ν. Σίμος και ο Φυσικός κ. Κώστας Τριαντάφυλλος  παρακολούθησαν πλήθος γονέων και παιδιών. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο ειδικά κατά την πραγματοποίηση των πειραμάτων και από την επαφή που είχαν με τις θαυμάσιες (δέκα στον αριθμό ) διαδραστικές πειραματικές διατάξεις που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο. Λόγω συννεφιάς δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί και τις δύο μέρες αστροπαρατήρηση αλλά μόνον την Κυριακή υπό τους ήχους  μουσικής που επιλέχθηκε για την περίσταση. Τα παιδιά και οι γονείς τους ξεναγήθηκαν στα εντυπωσιακά μονοπάτια του Μαγιάτικου ουρανού, με τα τηλεσκόπια του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων.

Η Εσπερίδα Πειραμάτων Φυσικής και Αστρονομικής Παρατήρησης αποτελεί μία προσπάθεια του Σωματείου μας που πέρασε στο παρελθόν με την ακέραιη βεβαιότητα της συνέχισης ανάλογων προσπαθειών στο εγγύς μέλλον και πάντα στο φάσμα και πλαίσιο των σκοπών μας.

Ακολουθεί ο λόγος που εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας  του ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ κ. Ν. Σίμο.

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην εσπερίδα Πειραμάτων Φυσικής και Αστροπαρατήρησης

Όταν συζητήθηκε η ιδέα της σημερινής εκδήλωσης ο ενθουσιασμός μας ήταν πολύ μεγάλος!!! Κι αυτό διότι τέτοιου είδους δράσεις είναι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν δημιουργούσαμε στο ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ. Τέτοιου είδους δράσεις αιτιολογούν το «Ε» στο όνομά μας που είναι το αρχικό γράμμα της λέξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.

Όμως, η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη διότι για ακόμη μία φορά βιώνουμε στην πράξη το μεγαλείο της συνεργασίας των συλλογικών φορέων. Διότι η σημερινή εκδήλωση δεν διοργανώνεται μόνο από το ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ, αλλά και από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου, 4ου, 5ου και 7ου Δημοτικών Γέρακα, το ΣΓΚ του 5ου Δημοτικού Παλλήνης , τους ΣΓΚ των 1ου και 2ου Γυμνασίων Γέρακα, του ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ και του ΑΟ Νηρέας.

Για το λόγο αυτό θέλω εκ μέρους του ΔΣ του ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΣΓΚ του 2ου κ. Μαρία Μαράκη, την Πρόεδρο του ΣΓΚ του 4ου κ. Ρέα Ρουμελιώτη, τον Πρόεδρο του 5ου Δημοτικού κ. Μιχάλη Μεταξά, την Πρόεδρο του 7ου Δημοτικού κ. Μαρία Διακάκη, την Πρόεδρο του ΣΓΚ 5ου Δημοτικού Παλλήνης κ. Βίκυ Κακαμπούκη, τον πρόεδρο 1ου Γυμνασίου Γέρακα, Βασίλη Αργύτη, τον πρόεδρο του 2ου Γυμνασίου Γέρακα κ. Νίκο Σταμέλο, τον Πρόεδρο του ΑΟ Κρόνος κ. Νίκο Φραγκούλη και τον Πρόεδρο του ΑΟ Νηρέας Χρήστο Παπαδόπουλο και φυσικά όλα τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Η σημερινή εκδήλωση όμως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συνδρομή της επιστημονικής ομάδας του μέλους του Αθλέπολις κου Κώστα Τριαντάφυλλου, ο οποίος είχε την ιδέα  αλλά και τις πειραματικές διατάξεις που βλέπετε. Οι διατάξεις αυτές κατασκευάστηκαν όχι για να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και από εκδήλωση σε εκδήλωση, αλλά με  τελικό  προορισμό το τεχνολογικό μουσείο PlanetPhysics που ελπίζουμε σύντομα να λειτουργήσει στο Δήμο μας. Κατ εξαίρεση λοιπόν, οι διατάξεις αυτές, μεταφέρθηκαν εδώ απευθείας από το εργοστάσιο κατασκευής και εκτίθενται για πρώτη φορά. Να τονίσουμε ότι αυτό που βλέπεται είναι ένα μικρό μέρος από το σύνολο των εκθεμάτων που θα φιλοξενηθούν στο υπό δημιουργία Μουσείο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων που διέθεσαν στο Σαββατοκύριακό τους και τον εξοπλισμό τους προκειμένου με τα τηλεσκόπιά τους να εξερευνήσουμε τον Μαγιάτικο ουρανό.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και το λόγο έχει ο Κώστας Τριαντάφυλλος που θα μας εξηγήσει επιστημονικότερα τα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top