Skip to content

Βάπτισμα πυρός για το Σωματείο μας

Το Σωματείο μας με ζήλο και θέρμη συμμετείχε στην τριθεματική έκθεση υπό τον τίτλο:

«Tαξίδι στο χρόνο…!!!»
Γέρακας – Φωτογραφία – Βιβλίο 

που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας από έξι Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (των 2ο, 4ο, 5ο , 6ο και 7ο δημοτικών σχολείων και του 2ου Γυμνάσιου Γέρακα), καθώς και από τον Πολιτιστικό σύλλογο “Η ΠΗΓΗ” στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού σχολείου Γέρακα.

Με μεράκι και απέραντη όρεξη τα μέλη μας βοήθησαν στην οργάνωση, στο στήσιμο και ακολούθησαν στο επιχειρούμενο ταξίδι στο χρόνο μέσα από το φωτογραφικό αρχείο της “ΠΗΓΗΣ”, από το χειρόγραφο στο ebook και  από το φιλμ στο pixel με εκθέματα που αιφνιδίασαν, ενθουσίασαν και σίγουρα συγκίνησαν τους περισσότερους από τους επισκέπτες της.

Στην παρθενική του εμφάνιση το σωματείο μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με πλήθος εκθεμάτων (βιβλία γκραβούρες φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.) έδωσε ηχηρό παρόν, αφού πρόσφερε σπανιότατα εκθέματα, όπως ένα χειρόγραφο του 13ου αιώνα, γκραβούρες του 1580 και του 1630, ανέκδοτη επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου του 1915, το τέταρτο φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος (Ναύπλιο 4 Μαρτίου 1833) το σύνταγμα της Ελλάδος, ευαγγέλια του 1839 σπάνιες φωτογραφικέσ μηχανές και άλλα πολλά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 14/3/2013, ενώ η προσέλευση το Σάββατο 15-03-2014 δεν ήταν η αναμενόμενη. Την Κυριακή όμως οι οργανωτές αποζημιώθηκαν με την προσέλευση των επισκεπτών, η οποία διήρκησε μέχρι της προγραμματισμένης λήξης της εκθέσεως στις 10:00 μ.μ.

Την εκδήλωση συντόνισε  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου μας κ. Μιχάλης Μεταξάς, ενώ την έκθεση εγκαινίασε μετά από σύντομο χαιρετισμό ο Δημάρχος Παλλήνης κ. Αθανασίος Ζούτσος. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μάτα Στάμου, η κ. Δήμητρα Μανιού Πρόεδρος του Συλλόγου «Πηγή» και ο κ. Νίκος Σίμος Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας του Σωματείου μας.

Σε ό,τι αφορά στην φωτογραφική θεματική ενότητα που σχετίζεται με το Γέρακα το λόγο της παρουσίασης είχε η θαυμάσια κυρία Δέσποινα Δαλιάνη, ενώ με γλαφυρό και άκρως κατατοπιστικό τρόπο η κα Βάλια Πάνου συνεπικουρούμενη από τον σύζυγό της κ. Σταύρο Βογιατζή μίλησαν  για την ιστορία της φωτογραφίας, ενώ τον λόγο για την τυπογραφία είχε ο εξαίρετος και εμψυχωτής της έκθεσης πάντα χαμογελαστός πατέρας Πέτρος Πετρόπουλος. Τον κύκλο των παρουσιάσεων έκλεισε ο αρχαιολόγος κ. Άγγελος Κοκκαλιάρης, που με σαφήνεια και ευκρινή λόγο αναφέρθηκε σύντομα στα της Ιστορίας του Γέρακα.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Γεώργιος Σμέρος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

This Post Has One Comment

  1. Παρα πολυ ωραια εκθεση!!Kρίμα που τα παιδια του σχολείου που τη φιλοξένησε και των γυρω σχολειων δεν την είδαν!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top