Skip to content
Λαύριο - Χάος

Φωτοεξόρμηση στο Λαύριο – ΧΑΟΣ

Φωτογραφικές Εξορμήσεις
1. Αστροφωτογράφιση στην κορυφή του Κιθαιρώνα
2. Φωτογράφιση στο Σανατόριο Πάρνηθας
3. Φωτοεξόρμηση στο Λαύριο – ΧΑΟΣ
4. Φωτοεξόρμηση: Αγία Φωτεινή, Στοές Ιλισσού, 1ο Νεκροταφείο
5. Φωτοεξόρμηση: Αστικό Τοπίο στην Άνω Κυψέλη
6. Φωτοεξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
7. Φωτοεξόρμηση στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο
8. Εκδρομή στις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα – 14 Μαΐου 2017

Ο φωτογραφικός όμιλος ΠΡΙΣΜΑ οργανώνει φωτογράφιση στο ΧΑΟΣ και στα αρχαία μεταλλεία στο Λαύριο, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με σημείο συνάντησης την κεντρική Πλατεία του Λαυρίου στις 11:00!!!!Χάος, ένα εντυπωσιακό χάσμα με κάθετα βράχια. Έχει βάθος 55 μέτρα και διάμετρο 120. Ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, ένα τεράστιο βύθισμα από κατάπτωση οροφής μεγάλου σπηλαίου που μοιάζει με των Διδύμων Αργολίδας.

Λίγο πιο πάνω, στην πρώτη στροφή του δρόμου, η θέα ανοίγει και διακρίνονται το Λαύριο, η Μακρόνησος, και στο βάθος η Τζια.

Αφήνουμε το δρόμο και εισερχόμαστε για μερικά μέτρα σε μικρό χωματόδρομο, που οδηγεί στον παλιό χτιστό δρόμο των μεταλλείων. Το τμήμα αυτό της διαδρομής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δεξιά και αριστερά φαίνονται οι αμέτρητες εξορύξεις των νεότερων μεταλλείων, που εκμεταλλεύονταν το Λαύριο από το 1864 μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα. Ιδιαίτερα δε εντυπωσιακά είναι και τα φρεάτια εξαερισμού των στοών.

Στη συνέχεια το μονοπάτι διασχίζει την άσφαλτο και περνάει από την δυτική πλευρά, όπου βρίσκονται τα ερείπια των κατοικιών των μεταλλωρύχων, με τις όμορφες σκουριασμένες πέτρες.
Στέκουν εκεί για πολλά χρόνια, ρημαγμένα. Η εικόνα τους έχει κάτι το λυπηρό, αλλά και μια περίεργη ομορφιά. 

Αφήνοντας τα σπίτια, η διαδρομή φτάνει στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με την πηγή. Από εκεί, άλλος ένας χωματόδρομος, μας οδηγεί στα αρχαία πλυντήρια των μεταλλείων.  Στο δρόμο θα δούμε κι ένα όμορφο ασβεστοκάμινο. Στο χώρο αυτό θα δούμε εντυπωσιακές τεράστιες δεξαμενές νερού, οι οποίες τροφοδοτούσαν τα αρχαία πλυντήρια. Στο χώρο έχουν γίνει ανασκαφές, οι οποίες αποκάλυψαν και μια αρχαία μπανιέρα, στο σπίτι του ιδιοκτήτη των μεταλλείων!

Δείτε το χάρτη εδώ: http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4238817

Φωτογραφίες από τη βόλτα μας μπορείτε να δείτε εδώ

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top