Skip to content

Σακελλάρης Καμπούρης

Ο Σακελλάρης Καμπούρης γεννήθηκε στην Κάλυμνο, τον Ιούλιο του 1965, αλλά μεγάλωσε στην Καλλιθέα.[2] Σπούδασε διοίκηση ξενοδοχείων και ασχολείται με την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη βιβλιο-κριτική, βιβλιοπαρουσίαση.[3] Η πρώτη λογοτεχνική εμφάνισή του έγινε το 1982, με τη δημοσίευση ποιημάτων του στη σχολική ποιητική ανθολογία “Στα δεκαεφτά μου σκαλοπάτια”[4]. Το 1994 έγινε τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ποιήματα του φιλοξενηθήκαν σε αρκετά φιλολογικά περιοδικά και διάφορες ανθολογίες, εξ’ αυτών, η «Ελληνοπολωνική Ανθολογία» του 1997, που μεταφράσθηκε και στα πολωνικά. Κατά καιρούς έχει διατελέσει επίσης:

  • Διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Χατζίνης».[5]
  • Ιδρυτής της «Εταιρείας Τεχνών και Γραμμάτων Νέος Πνευματικός Κύκλος».
  • Συντονιστής του «Νέου Πνευματικού Κύκλου Καλλιθέας».
  • Ειδικός συνεργάτης σε θέματα λογοτεχνίας, του Πολιτιστικού Οργανισμού, του Δήμου Καλλιθέας.
  • Σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού «Πνευματική Ζωή».

Διατέλεσε λογοτεχνικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων ποικίλης ύλης, σε θέματα βιβλιοπαρουσίασης και κριτικής λογοτεχνίας, συνήθως με δική του στήλη.

Έχει παρουσιάσει δεκάδες νέων, σύγχρονων και παλαιών λογοτεχνών, σε διαφορές εκδηλώσεις, σε πανεπιστήμια και φιλολογικούς χώρους, καθώς και στα έντυπα μέσα στα οποία συνεργαζόταν. Πολλοί έγκριτοι λογοτέχνες, ασχολήθηκαν και έγραψαν για το έργο του, με θετικές κριτικές, σε περιοδικά και εφημερίδες.

Οι περισσότερες λογοτεχνικές του δράσεις, έγιναν ως τα 35 χρόνια του, αφού από το 2000 επέλεξε, για δεοντολογικούς λόγους, να αποσυρθεί γενικά από τον χώρο της λογοτεχνίας. Αποσύρθηκε και από την συγγραφή, για μια περίπου 15ετία. Άρχισε να γραφεί και να δημοσιεύει εκ νέου, από τον Φεβρουάριο του 2014, κυρίως σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.
Εργογραφία

Η πρώτη παρουσία του Σακελλάρη Καμπούρη, στα γράμματα έγινε σε ηλικία 17 ετών και ήταν σε σχολική ανθολογία.[6]

  • “Στα 17 μου Σκαλοπάτια”, (σχολική ανθολογία), εκδόσεις Πνευματικού Κέντρου Καλλιθέας, Καλλιθέα 1983,
  • “Άσκηση”, (ποιητική συλλογή), έκδοση: Ε.Μ.Α.Ε., 1984,
  • “Ομόνοια” και “Ομόνοια”, (ποιητική συλλογή), έκδοση: “Αίολος”, Αθήνα 1994,
  • “Τα Φιλιά Των Καιρών” και “Τα φιλιά των καιρών”, (ποίηση), έκδοση: “Αίολος”, Αθήνα 1994,
  • “Η Νέα Κάλυμνα” ή “Η νέα Κάλυμνος “, έκδοση: “Ίδμων”, Αθήνα 1995, ISBN 960-852-709-6, ISBN 960-85270-9-0
  • “Η αίρεσις του δεν”, (ποιήματα), έκδοση: “Όμβρος”, Αθήνα 1996,
  • “Το ημερολόγιο του τελευταίου Αυγούστου”, επίσης “to imerologio tou teleutaiou augoustou” (Greek) Paperback – 1997, ISBN 9607547071, ISBN 978-9607547071 και “Το ημερολόγιο του τελευταίου Αυγούστου”, έκδοση: “Ίδμων”, Αθήνα 1997, ISBN 960-7547-07-1, ISBN 978-960-7547-07-1,
  • Ανθολόγηση στο έργο “Ελληνοπολωνική Ανθολογία”, 1997, (“Polsko-grecka antologia współczesnej poezji”, Seria Wydawnicza LIBRA nr 80. ISBN 978-83-61412-19-9),

 

 

Αγγελική Κομποχόλη

Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Aριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2008. Για την εθνογραφική-ερευνητική εργασία της έχει τιμηθεί με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών τις χρονιές 2002 (Β ΄ έπαινος), 2006 (A΄ έπαινος), 2010 A΄ έπαινος).

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εθνολογικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore) έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το 2016 μελέτη της δημοσιευμένη στο αμερικανικό περιοδικό “Journal of Art and Literature” (Nov. 2013) συμπεριλήφθηκε στο CNKI (China Knowledge Resource Intergrated Database).

Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εικαστικών & Πολιτισμικών Δημιουργών ” ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ”, μέλος της συντακτικής ομάδας του λογοτεχνικού περιοδικού ΅Ομπρέλα”, έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις συγγραφέων, ποιητών και εικαστικών, ενώ σχετικά άρθρα και κριτικές της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα και διαδικτυακά ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά (Ομπρέλα, Εντευκτήριο, Ανταίος, Φρέαρ, Fractal, Γράφειν, Στίγμα Λόγου, κ.λπ), όπως και πρωτότυπη ποιητική της δουλειά (Homo Universalis). Θεατρικό της μονόπρακτο (“Η εφημερίδα”) παρουσιάστηκε το 2008 από την Εταιρεία Χριστιανικού Θεάτρου σε επετειακή εορταστική εκδήλωση.

 

 

Ορφέας Σπαρτιώτης

Ο Ορφέας Σπαρτιώτης γεννήθηκε και ζει στο Σπάρτο Αιτωλοακαρνανίας.

Έχει τελειώσει το Λύκειο Αμφιλοχίας. Ασχολείται με τη γραφή πολλά χρόνια και έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές.

”Νυχτερινή περιπλάνηση στις ανταύγειες του φεγγαριού”

και το ενιαίο ποίημα ”…της Φυγής”, που αποτελείται από  τρία μέρη από τις εκδόσεις Έψιλον.

Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε ποιητικούς διαγωνισμούς.

Η αγάπη του για το βιβλίο και εν γένει για τα γράμματα τον οδήγησε τα τελευταία χρόνια να είναι στην εθελοντική ομάδα ως συντονιστής, που λειτουργεί την Βιβλιοθήκη Σπάρτου

 

Κωνσταντία Φαγαδάκη

Η Κωνσταντία Φαγαδάκη γεννήθηκε το 1974 στη Λαμία.

Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η ανήσυχη και καλλιτεχνική της ιδιοσυγκρασία την οδηγεί να εκφράζεται μέσα από την ποίηση και τη ζωγραφική.

Εργάζεται στο δημόσιο τομέα και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.

Το βιβλίο «Το φιλί της ζωής» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2015 απο τις εκδόσεις Ιωλκός.

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε σε δυο συλλογικές εκδόσεις : “το Ανθολόγιο Ποίησεως” και το “Εικαστικό Ανθολόγιο” των εκδόσεων Όστρια Βιβλίο. Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησε την δεύτερη ποιητική της συλλογή “Αθάνατη σπορά” σε μορφή e-book από τις εκδόσεις Πέντανδρον.

Παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση έργων ζωγραφικής

τον Μάρτιο του 2016 στο διαδραστικό πολυχώρο Planet Physics στα Βριλήσσια και τον Απρίλιο του ίδιου έτους έλαβε μέρος στην 2η γιορτή του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων εκθέτοντας έργα της στην ομαδική παρουσίαση λογοτεχνών και ζωγράφων μελών του Ομίλου. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά : “Πνευματική Ζωή”, “Λογοτεχνική Δημιουργία” σε ηλεκτρονικά περιοδικά : “STIGMA” και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. Το 2016 απέσπασε το τρίτο βραβείο σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, με το ποίημα της “Aόρατες γέφυρες”.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και του Αθλητικού Επιτημονικού Πολιτιστικού Σωματείου ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ..

Back To Top