Skip to content

5 χρόνος STIGMA σε έναν τόμο, 2021-2022, τεύχη 20-26

Σε κάθε τεύχος επιχειρούμε με νέους αρθρογράφους και ύλη να προβάλλουμε ανθρώπους με δημιουργικότητα, χωρίς αγκυλώσεις και γόνιμο πνεύμα συνεργασίας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την διάθεση για Προσφορά.

4 χρόνος STIGMA σε έναν τόμο, 2020-2021, τεύχη 17-19

Σε κάθε τεύχος επιχειρούμε με νέους αρθρογράφους και ύλη να προβάλλουμε ανθρώπους με δημιουργικότητα, χωρίς αγκυλώσεις και γόνιμο πνεύμα συνεργασίας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την διάθεση για Προσφορά.

STIGMA No. 27 Οκτώβριος 2022- Οκτώβριος 2023

Ένας χρόνος γεμάτος συναισθηματικές και δυναμικές στιγμές, όπως το μπαλόνι που σκάει από τις εσωτερικές του πιέσεις, γεμίζοντας με χρώματα τον περιβάλλοντα χώρο. Μα κυρίαρχο το ουρλιαχτό, η τυφλή κραυγή που απαθανατίστηκε στο εξώφυλλο του τεύχους αυτού, αφού αντικατοπτρίζει την ποικιλία και τον πόνο για όσα οδυνηρά συμβαίνουν.

STIGMA No. 26 Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2022

Αγαπητοί αναγνώστες Ξανάρθε λοιπόν. Σε πείσμα των παράλογων ανθρώπων που ντύθηκαν τα σίδερα του πολέμου το καλοκαίρι ξανάρθε με όλους τους πολυσήμαντους συμβολισμούς του αρματωμένο. Μα και το φθινόπωρο και ο χειμώνας τίποτα δεν άλλαξε από την άνοιξη. Οι εποχές εναλλάσσουν τα ίδια συμφέροντα τα ίδια κέρδη και καμία ωφέλεια.

STIGMA No 25 Μάρτιος 2022

Νέο τεύχος STIGMA, με νέες μόνιμες στήλες και περιεχόμενα, με νέα δομή και εικαστική παρουσίαση, με νέους συνεργάτες και φιλοσοφία για τη δημιουργία, την εμβέλεια και τη συνεισφορά ενός ηλεκτρονικού περιοδικού.

STIGMA No. 20-24, 2020-2021

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμασταν συνεπείς. Καθυστερήσαμε να εκδώσουμε το STIGMA σχεδόν ένα ολόκληρο έτος! Η χρονιά που πέρασε, απορρόφησε εξολοκλήρου όλη την εκδοτική μας ενέργεια η οποία διοχετεύτηκε στην έκδοση δύο (!) τόμων αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

STIGMA No. 19 Εορταστικό 2020-2021

Προσπαθώντας στην εκπνοή του 2020 να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, ο καθένας από εμάς, θα έχει ασφαλώς να θυμάται τις άδειες και βουβές μέρες που βίωσε κατά την διάρκεια του σκληρού ή ελαστικότερου εγκλεισμού του από τον  οποίο έλλειπε σε μεγάλο βαθμό η γεύση και η οσμή της ζωής ενώ ο φόβος…

3 Χρόνος STIGMA σε έναν τόμο, 2018-2019, τεύχη 11-16

Αισίως κυκλοφορήθηκαν από το Σωματείο μας 16 τεύχη συνολικής έκτασης 946 σελίδων της ηλεκτρονικής περιοδικής φωνής του.

STIGMA Νο. 18 – Καλοκαίρι 2020

Ένα ακόμη καλοκαίρι πέρασε. Ένα καλοκαίρι όμως που δεν έμοιαζε όλα όσα έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Ένα καλοκαίρι που μας βρήκε εξουθενωμένους από μια σκληρή Άνοιξη με lockdown, με σχεδόν κατεστραμμένη οικονομία. Μας βρήκε φοβισμένους, ίσως τρομαγμένους από ένα καταιγισμό δυσάρεστων ειδήσεων από όλο τον κόσμο.

STIGMA Νο. 17 – Άνοιξη 2020

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το φετινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εφαρμόστηκαν πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κίνησης πολιτών που παρέπεμπαν σε άλλες, σκοτεινές εποχές.

STIGMA Νο. 14,15,16 – To στίγμα του 2019

Η ελευθερία δεν είναι αυτονόητη προϋπόθεση της ύπαρξης του ανθρώπου, αλλά καθήκον καθημερινής επιδίωξης που με αγαθότητα υπηρετείται. Και υπηρετείται σε κάθε εκδήλωση και σε κάθε έκφανση του πνεύματος και της ζωής.

STIGMA Νο. 13 – Χειμώνας 2019

Η απουσία κοινού νου Αποκύημα της υγιούς κοινωνίας είναι η ύπαρξη κοινής λογικής και ανάλογης πρακτικής. Ο κοινός νους που συμπορεύεται με την συναντίληψη σε θέματα κοινωνικά, κοινωνικού βίου δηλαδή, σπανίζει.

STIGMA No. 12 Εορταστικό 2018-2019

Φέτος το περιοδικό μας συμπληρώνει δύο χρόνια παρουσίας. Ήδη στα δώδεκα τεύχη του μετράει 670 και πλέον σελίδες δημοσιευμένου υλικού.

STIGMA Νο. 11 – Φθινόπωρο 2018

Εικόνες που αναπαριστούν τη ροή, τη στιγμή και το αποτύπωμα του χρόνου από τη δράση του ανθρώπου, της φύσης, αλλά και συλλήψεις που ενδυναμώνουν τη διαδραστική εκείνη σχέση και την κρυφή αίσθηση ότι το μάτι οδηγεί τη σκέψη κι η σκέψη το μάτι στο τι θα δει.

2 Χρόνος STIGMA σε έναν τόμο, 2017-2018, τεύχη 6-10

Από τον Νοέμβριο του 2016 που πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση το Stigma έως σήμερα, δύο χρόνια μετά, κυκλοφορήθηκαν από το Σωματείο μας 10 τεύχη συνολικής έκτασης 644 σελίδων της ηλεκτρονικής περιοδικής φωνής του.

STIGMA Νο. 10 – Καλοκαίρι 2018

Τελικά ο ομαδικός πόνος και θάνατος αποτελούν πηγή έμπνευσης, πνοή ζωής; Μπορεί, αλλά ποιος είπε ότι το μαύρο δεν αποδίδεται με 99 κραυγές κι ότι αυτές δεν χρωματίζονται από τον πύρινο αγέρα.

STIGMA Νο. 9 – Άνοιξη 2018

Καμμιά φορά όταν προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι έχω στο νου μου πως τόσο οι αισθήσεις μου όσο και οι σκέψεις μου θα επιστρέψουν σε λίγο ή σε πολύ καιρό, θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον, εγγύς ή απώτερο, βιώνοντας αυτό το κάτι και θα το κριτικάρουν πολύ σκληρά χωρίς δισταγμό και με την πικρή ειρωνική διάθεση του σαρκασμού.

STIGMA Νο. 8 Χειμώνας 2018

Έχει αποδειχθεί ότι η αλληλεπίδραση (διάδραση) αποφέρει μόνο ουσιαστικά και θετικά αποτελέσματα. Και πόσο μάλλον όταν αφορά έμψυχα με άψυχα όπως ο άνθρωπος που επιδρά με ένα άψυχο αντικείμενο, την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet του.

1 Χρόνος STIGMA σε έναν τόμο, 2016-2017, τεύχη 1-5

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως σήμερα διέρρευσε ένας χρόνος στην διάρκεια του οποίου κυκλοφορήθηκαν από το Σωματείο μας 5 τεύχη της ηλεκτρονικής περιοδικής έκδοσης του Stigma.

STIGMA No. 7 Πρωτοχρονιά 2018

Το φθινόπωρο του 2016, στο editorial του παρθενικού τεύχους του περιοδικού μας, γράφαμε ότι το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο (ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.) ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία ανήσυχων και ελεύθερων από προκαταλήψεις πολιτών. Ευθύς αμέσως, γράφαμε, δραστηριοποιήθηκε και στους τρεις τομείς που συνθέτουν τον λόγο ύπαρξής του και αποτελούν το ακρωνύμιό του, δηλαδή τον Αθλητισμό, την Επιστήμη…

STIGMA No.6 Φθινόπωρο 2017

Αγαπητοί αναγνώστες, Κάθε STIGMA είναι ευθύνη, είναι αναφορά και κάθε τεύχος του φέρει ένα χρέος. Ήταν τo φθινόπωρο του 2016 όταν κυκλοφόρησε ως η ηλεκτρονική περιοδική φωνή του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., και όλοι εμείς που αποτελούμε την συντακτική του ομάδα μεθοδικά και δημιουργικά σπεύσαμε με έμπνευση να εργαστούμε προκειμένου να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανταποκρινόμενοι σε…

STIGMA Νο.5 Καλοκαίρι 2017

Αγαπητοί αναγνώστες Το καλοκαίρι δεν είναι η ζέστη, η ραστώνη, η χαρά, η αισιοδοξία, η μεγάλη μέρα, δεν είναι ο ιδρώτας που στάζει στο μέτωπο, ούτε η πόλη που αδειάζει και ερημώνει, ούτε τα σχολεία που βουβάθηκαν και σίγησαν.

STIGMA Νο.4 Άνοιξη 2017

Αγαπητοί αναγνώστες του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ «Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις την άνοιξη»… λέει ο ποιητής, κι αυτό διότι η άνοιξη είναι η κορύφωση της ελπίδας, είναι τα νιάτα και η ομορφιά, τα μηνύματα που φέρνουν τα χελιδόνια στα όνειρα των ανέμελων ψυχών.

STIGMA Νο.3 Χειμώνα 2017

  Το τρίτο τεύχος του περιοδικού μας καταδεικνύει τη θέληση ορισμένων ονειροπόλων να περιφρουρούν την ελπίδα στα χαρακώματα της πραγματικότητας των ημερών μας και να πολεμούν απορρίπτοντας την εκούσια και ακούσια περιχαράκωση. Διαβάστε το εδώ ή κατεβάστε το

STIGMA Νο.2 Πρωτοχρονιά 2017

Το Πρωτοχρονιάτικο Stigma εορταστικό, κοινωνικό, επιστημονικό, πολιτικό, φωτογραφικό διατρέχεται από το πνεύμα των ημερών. Με πλεόνασμα άρθρων και αρθρογράφων που κοσμούν τις σελίδες του υπόσχεται η συνέχεια να είναι το ίδιο ποιοτική.

STIGMA Νο.1 Φθινόπωρο 2016

Αγαπητοί φίλοι Το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία ανήσυχων και ελεύθερων από προκαταλήψεις πολιτών. Ευθύς αμέσως δραστηριοποιήθηκε και στους τρεις τομείς που συνθέτουν τον λόγο ύπαρξής του και αποτελούν το ακρωνύμιό του, δηλαδή τον Αθλητισμό, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Back To Top