Skip to content
ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ

Ανωνύμου Δοκίμια-στίχοι, του Λευτέρη Β. Τζόκα, κυκλοφορούν από το Σωματείο μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/11/2017

Ηλεκτρονική έκδοση από το σωματείο μας

Το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο (ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.) παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό του Ανωνύμου δοκίμια-στίχοι του Ποιητή Λευτέρη Β. Τζόκα.

Η εκδοτική ομάδα του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., ΠΕΝΤΑΝΔΡΟΝ επιλέγει και εκδίδει, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μνημειακά και συνάμα συμβολικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και νεότερων λογοτεχνών πιστεύοντας ότι έχουν να «πουν» πολλά στο αναγνωστικό κοινό και στην κοινωνία.

Δύο λόγια για τον Λογοτέχνη κ Λευτέρη Τζόκα.

Ο Λευτέρης Β. Τζόκας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος,γεννήθηκε στις 24/5/1943 στο Πέτα Άρτας. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εγκαταστάθηκεστην Αθήνα, όπου εργάστηκε για πολλά χρόνια στον Αθηναϊκό Τύπο. Είναι υπεύθυνος έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών. Από τον Γενάρη του 2009 εξελέγη παμψηφεί Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Κριτικών Λογοτεχνίας, Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, Ένωσης ΣυντακτώνΠεριοδικού Τύπου, τ. Σύμβουλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Σ.Ε.) – τριτοβάθμιο όργανο της Ηπειρωτικής Αποδημίας, της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.), της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, της Ιστορικής – Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.) κ.ά.. Έχει εκδώσει 25 βιβλία κριτικής, ποίησης, λαογραφίας, ιστορίας και δοκίμια. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες, το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α′ Τάξεως της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, από την Ένωση Συντακτών Ευρωπαϊκών Μ.Μ.Ε. «για τη συμβολή του στην πνευματική ζωή του τόπου μας, μέσ’ από το πλούσιο συγγραφικό και δημοσιογραφικό του έργο». Έγραψε 2.000 περίπου κείμενα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Για το πολύπλευρο έργο του ράφτηκαν πολλά κείμενα και εξεδόθησαν τρεις αυτοτελείς μονογραφίες. Έχει συμμετάσχει σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια, πραγματοποίησε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έκανε πολλές διαλέξεις. Το έργο του μεταφράστηκε στα Ιταλικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Συμπεριλήφθηκε σε Ανθολογίες.

Το βιβλίο είναι αναρτημένο και άμεσα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του σωματείου μας εδώ.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top