Skip to content

Το BOOZE Cooperativa (του Γιώργου Γιαννακάκου)

Το BOOZE Cooperativa υφίσταται στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Κολοκοτρώνη 57 από το 1989 και στην μοντέρνα ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως ο πρώτος εναλλακτικός, καλλιτεχνικός συνασπισμός της Αθήνας. Πράγματι στον απέριττο όσο και στο βιομηχανικού ύφους χώρο του η μουσική, η τέχνη, το καλό ποτό και φυσικά ο καφές του επιτρέπουν στον επισκέπτη του να μελετήσει, να ερωτευθεί, να παίξει σκάκι, να γράψει χωρίς να ενοχληθεί, να συνεργαστεί και να πλοηγηθεί στο internet δίχως να νοιώσει στιγμή ανεπιθύμητος.

Στους καλόγουστα διακοσμημένους με μεταμοντέρνα αισθητική χώρους του η θεατρικότητα, με την ψυχεδέλεια, η ροκ έκφραση με στοιχεία art deco δανεισμένα αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις φερμένα από το παρελθόν του κλασικού προπολεμικού σπιτιού της Αθήνας συνδυάζονται και δημιουργούν ένα κέλυφος εντός του οποίου η εμπνευσμένη τέχνη με την αυθεντική φιλοξενία συνυπάρχουν ελεύθερα και προστατευμένα από επιρροές κακόγουστες και κιτς. .

Το booze είναι ένα hot spot θα λέγαμε που η ζωτικότητα, η συναναστροφή, η νεανική και όχι μόνο ένταση με τη ενσωμάτωση των εκθέσεων που πραγματοποιούνται, των παραστάσεων χορού και performances, των συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και φυσικά των , παρουσιάσεων βιβλίων παραπέμπουν σε ένα σύγχρονο Cabaret Voltaire  της Αθήνας και όχι της Ζυρίχης.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top