Skip to content

Η ανισότητα της ισότητας …(του Νίκου Σίμου)

Όσο κι αν έχω προσπαθήσει, δεν έχω βρει ποιες είναι αυτές οι διαφορές που κατατάσσουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Δεν έχω καταφέρει να κατανοήσω γιατί η ένταξη στις κατηγορίες αυτές καθορίζουν την τύχη, την υγεία, την ευτυχία ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι ίσοι, με όμοια ή τουλάχιστον παρόμοια δικαιώματα.

Προφανώς οι παραπάνω σκέψεις έχουν επηρεαστεί και από το δράμα των μεταναστών που εκδιώχνονται από τις χώρες τους, από τα σπίτια τους και ταξιδεύουν υπό άθλιες συνθήκες αναζητώντας καταφύγιο. Έχουν επηρεαστεί επίσης όμως από τις καταδικασμένες σε φτώχια και πείνα χώρες της Αφρικής, έχουν επηρεαστεί και από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες εντός της χώρας μας!

Ως κάτοικοι κοινού εδάφους, του πλανήτη που λέγεται Γη,  θα έπρεπε θεωρητικά να έχουμε κοινά δικαιώματα έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό, όπως η πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στη σίτιση και τη στέγαση. Όμως, με το 95% του πλούτου να βρίσκεται συγκεντρωμένο στα χέρια του 5-10% του παγκόσμιου πληθυσμού, κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό!!!

Κατά τον πρόσφατο σεισμό τη Λέσβο, διαβάσαμε ότι χρειάστηκε να γίνει έρανος για να αγοραστεί το εισιτήριο σεισμοπαθούς με τραύμα στη λεκάνη προκειμένου να νοσηλευτεί στο ΚΑΤ, την ίδια στιγμή που το κράτος χορηγεί χιλιάδες εισιτήρια σε μετανάστες για να μεταβούν από τα Ελληνικά νησιά στον Πειραιά.

Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου μικρού μαθητή από αδέσποτη σφαίρα αθίγγανων στο Μενίδι, άκουσα σκέψεις του Υπουργού Παιδείας για την χωρίς εξετάσεις εισαγωγή αθίγγανων στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες δαπανούν χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους, πολλές φορές σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας τους!!!

Τα κοινωνικά επιδόματα αναμφίβολα προσφέρουν μικρές ανάσες στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες! Και είναι γεγονός ότι δεν επαρκούν για όλους, άρα θα πρέπει να επιλεγούν οι έχοντες περισσότερη ανάγκη! Όμως τελικά τα απολαμβάνουν αυτοί που δεν δηλώνουν την εργασία τους και τα εισοδήματά τους, στερώντας τα από αυτούς που τολμούν να δηλώσουν (ή δεν μπορούν να αποκρύψουν) τα λιγοστά εισοδήματά τους!

Πρόσβαση σε δωρεάν νοσηλεία, εξετάσεις και φάρμακα έχουν τελικώς όλοι όσοι δεν δηλώνουν την εργασία τους, (μετανάστες, Ρομά κλπ), ενώ οι νομίμως και μονίμως φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να πληρώνουν υψηλές συμμετοχές για εξετάσεις και φάρμακα!!!

Μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου προβαίνουν σε συνεχείς διακανονισμούς και απολαμβάνουν ευεργετικές νομοθετικές ρυθμίσεις την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι ξεζουμίζονται κυριολεκτικά από το κράτος!

Πλοιοκτήτες των οποίων τα πλοία είχαν κατασχεθεί με την κατηγορία της  λαθρεμπορίας καυσίμων, απαλλάσσονται με βουλεύματα και μεταφέρουν ξανά λαθραία καύσιμα, την ίδια στιγμή που έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης!!!

Πολιτικοί βρίσκονται στο απυρόβλητο, χαίρουν γενναίων φοροαπαλλαγών και ακόμοι γενναιότερων μισθών, δικαιούνται δωρεάν αυτοκίνητα όταν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι φορολογούνται για τα εταιρικά οχήματα!!!

Είμαι οργισμένα κατά του ρατσισμού με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται! Είμαι οργισμένα ενάντια στις διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπινες ψυχές και κάθε είδους ανισότητα!!!

Δεν ζητώ να αφαιρεθούν παροχές από μετανάστες, ρομά, μεγαλοφειλέτες, εγκληματίες, πολιτικούς.

Ζητώ απλά να τύχω και εγώ της ίδιας αντιμετώπισης!!!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top