Skip to content

Zωή σαν παραμύθι (της Σωτηρίας Ιωαννίδου)

Μια φορά και έναν καιρό… Η δική μου ζωή!
Ποιος είπε ότι η ζωή δεν είναι παραμύθι. Είναι και είσαι εσύ ο δημιουργός. Από την ημέρα που γεννιέσαι ξεκινάει το δικό σου ταξίδι, το δικό σου παραμύθι. Σίγουρα στο δρόμο θα συναντήσεις δράκους, γίγαντες, μάγισσες και άλλα πλάσματα που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την πορεία σου όμως, εσύ, ως άλλος Κοντορεβιθούλης, θα χρησιμοποιήσεις την εξυπνάδα σου και θα τα γυρίσεις όλα υπέρ σου.
Γιατί όλα είναι θέμα οπτικής. Το πώς ερμηνεύω τα γεγονότα της ζωής μου επηρεάζει κατά πολύ τη διάθεση μου. Αλλάζω τις σκέψεις μου, αλλάζει η ζωή μου. Αν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αν βάλουμε λίγη αγάπη παραπάνω στο βλέμμα μας, τότε θα διαπιστώσουμε πως η ζωή μας είναι πράγματι ένα παραμύθι. Ένα μοναδικό παραμύθι που δεν το έζησε και δεν θα το ζήσει κάνεις άλλος πάνω στη γη. Γεμάτο ομορφιές και δυνατότητες.
Άλλωστε όπως λέει και ο George Bernard Shaw ‘’Η φαντασία είναι η αρχή της δημιουργίας’’ .
Κλείνω, λοιπόν, τα μάτια μου και οραματίζομαι αυτό που θέλω. Συγκεντρώνω όλη την προσοχή μου σε αυτό που επιθυμώ, πάντα με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί. «Δημιουργικό Οραματισμό» το λένε οι επιστήμονες και η Σταχτοπούτα προφανώς το γνώριζε…
Αν θυμηθούμε το παραμύθι της, θα δούμε πως παρόλα αυτά που περνούσε, ποτέ δεν έκανε αρνητική σκέψη για την κακιά μητριά της ή για τις ζηλιάρες αδελφές της. Έτσι, με πνεύμα αταραξίας και αγάπης η ζωή της άλλαξε… Οραματίστηκε τον εαυτό της με το βασιλόπουλο και αυτό πραγματοποιήθηκε.
Ας γίνει η πίστη μας, λοιπόν, βαθιά πεποίθηση… για να αρχίσει η μαγεία…
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλό μας. Έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη από ότι πιστεύουμε. Ας την χρησιμοποιούσε ενάντια στο φόβος μας και στην ανασφάλεια μας. Υπέρ της ζωής μας.
Ο μαθηματικός Richard Baudler και ο καθηγητής γλωσσολογίας J.Grinder μας λένε πως με βάση την μέθοδο NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) όπου οι ίδιοι είναι ιδρυτές:
-Δεν ζούμε στην πραγματικότητα αλλά στην ερμηνεία που έχουμε μάθει να της δίνουμε.
-Αλλάζοντας την ερμηνεία αλλάζουμε και την πραγματικότητα.
-Αλλάζοντας τους εαυτούς μας όλα μπορούν να συμβούν.

Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε.
Και μην ξεχνάτε..
Στο τέλος ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top