Skip to content

Χρωμο-Πίδακες, μέρος 1, “when the light comes ” της Κωνσταντίας Φαγαδάκη

Η αισθαντική εκλεπτυσμένη εικόνα στο ονειρικό εικαστικό μοτίβο της Κωνσταντίας Φαγαδάκη

Η εμπνευσμένη δημιουργός με στάσεις χρωματισμών και συζευκτικά δρώμενα σχεδίασης προβάλει ένα άφθαρτο υλικό με χνάρια απόλυτης γραφής από δρομολογημένες συμβολιστικές αναδύσεις περιήγησης. Η χροιά της κυοφορούμενης μορφικής ανάλυσης και η διαδικασία της εννοιολογικής απεικόνισης που συγκροτούν τεχνοτροπικά τον χρωστήρα της εμπεριέχουν τον συλλογιστικό δυναμισμό της εύλογης ύφανσης που καταλήγει σε ένα επιβεβλημένο σύνολο αυτούσιας νοητικής ολότητας, αμετάκλητης συλλογικότητας, εμφανούς συνοδοιπορίας και απόλυτων μεταλλαγών της έξαρσης. Με δεινότητα η καλλιτέχνιδα περιγράφει ένα πλήρες φάσμα αυθεντικών και αμιγών αποδόσεων που ενσαρκώνονται ευπρόσδεκτα μέσα από έντεχνες απεικονίσεις με την διακριτικότητα της υπεροχής, την τονική οξύτητα και την μεθοδική παράθεση αντίληψης. Η τεχνική της δικαιώνει την εξερεύνηση της πλαστικότητας και εμπεριέχει μια ρυθμιστική μεταβατικότητα με διαστάσεις χαρακτηριστικών και εκλεπτυσμένων συνθέσεων.

Οι αξιώσεις των αναζητήσεων της επισημαίνουν την ολοκληρωμένη δόμηση και την αυτούσια ενορχηστρωμένη δομή των πράξεων της αλληλεπίδρασης. Με δεσπόζουσα απαλότητα και αυστηρότητα προσδίδει κυριαρχία με ξεχωριστή διάταξη και ανασυγκρότηση στην φορμαρισμένη υφή , στην οντότητα της ενδυνάμωσης και στα ευρηματικά, εξιδανικευμένα στοιχεία της ανάπλασης.

Αγγίζοντας περισπούδαστα την ουσία κάθε θέματος εκθέτει δεδομένα διείσδυσης που αναπαράγονταν ανοίγοντας διόδους στην διαχρονικότητα και στην μελλοντική συνέχεια που απαιτεί το ανεπανάληπτο στοιχείο της διεργασίας των πολυποικίλων προθέσεων και των ανασυνθέσεων. Οι καίριες κατευθύνσεις της Κωνσταντίας Φαγαδάκη τονίζουν με βαρύτητα διαμετρήματος πολυκύμαντες, πολύσημες παραθέσεις και μορφοπλαστικές αποτυπώσεις με πεδία εκφραστικότητας. Διαχωρίζουν την εσωτερικότητα της εμπλουτισμένης μετουσίωσης και την συσχετίζουν με πολυδιάστατα μοτίβα που διατηρούν μια ευδόκιμη διάθεση συγκίνησης και επίκαιρης αφήγησης. Συνάδουν σε μια εξελικτική προέκταση απέναντι στις τοποθετήσεις της εποικοδομητικής διαύγειας που εκφράζεται με περιεκτικό και αισθαντικό τρόπο περισκέψεων, διέγερσης και φόρτισης. Ανεξάρτητα από την θεματολογία των πινάκων η συνολική παραγωγή τους επίκειται σε μια κινητήρια δόμηση που ίπταται σε ζήτηση καθώς ενέχει την ευαίσθητη απόχρωση και την νεωτεριστική εκδοχή της ρευστότητας, της απορρόφησης και της εμπέδωσης του ορατού. Οι θαυματουργοί καρποί της ώσμωσης τους εμπεριέχουν συστοιχίες με ευκρινείς και επαρκείς πληροφορίες από το παρελθοντολογικό γίγνεσθαι που στην πορεία φτάνει μέχρι την επέκταση στο σημερινό πρόσημο.

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Ιστορικός-κριτικός τέχνης

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top