Skip to content

Έκθεση φωτογραφίας του ΠΡΙΣΜΑΤΟΣ με θέμα: “ΧΡΟΝΟΣ: ΡΟΗ – ΣΤΙΓΜΗ – ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ” (28/4/2018-13/5/2018)

«H δύναμη του φωτογραφικού ενστίκτου που με μόνο εργαλείο τον φωτογραφικό φακό απαθανατίζει ένα χωροχρονικό γεγονός».

Η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. μέσω του φωτογραφικού του ομίλου ΠΡΙΣΜΑ πραγματεύεται ακριβώς αυτήν την διαπίστωση. Ο Χρόνος ως κινητή εικόνα της Αιωνιότητας ή ως αριθμός της κινήσεως κατά το πριν και μετά ενυπάρχει αμετάβλητος στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τρισδιάστατο χώρο. Ως έννοια είναι σύμφυτος με τον άνθρωπο χωρίς παράδοξα και αυταπάτες αλλά γεμάτος από σχετικότητες και ιδανικές οπτικές απεικονίσεις.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους φωτογράφους του ομίλου μας να συμμετάσχουν στην απεικόνισή του, με φωτογραφικά έργα τους (δίπτυχα, τρίπτυχα, τετράπτυχα), που θα πρέπει να αποδώσουν είτε τη ροή (κίνηση), είτε τη στιγμή (πάγωμα) ή το αποτύπωμα του Χρόνου. Η ροή θα μπορούσε να αποτυπωθεί με μια σειρά από φωτογραφίες μακράς έκθεσης (long exposure). Το πάγωμα αφήνει τη φαντασία να καλπάσει με λήψεις υψηλής ταχύτητας, ενώ το αποτύπωμα προκαλεί τη δημιουργικότητα του φωτογράφου να αποδώσει μέσα από σειρά φωτογραφιών τη διαδρομή-διαδοχή του χρόνου. Από το παιδί στον παππού, από τα υλικά στην κατασκευή, από τον ανθό στον καρπό, από τη γέννηση στο θάνατο κ.ο.κ..

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο :base GALLERY και στο :ΟVERVIIEW-ikon τους θαυμάσιους χώρους του Booze Cooperativa στην Αθήνα Κολοκοτρώνη 57, από 30 Απριλίου έως και 15 Μαΐου 2018 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 05-05-2018

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας που έχουν ηλικία άνω των 18 χρονών
 2. Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν θα επιλεγούν από την οργανωτική επιτροπή
 3. Κάθε φωτογράφος μπορεί να λάβει μέρος στην έκθεση με έως έξι (6) φωτογραφίες.
 4. Ο κάθε φωτογράφος θα πρέπει να αποστείλει τουλάχιστον 50% περισσότερες φωτογραφίες από αυτές που επιθυμεί να συμμετάσχει προκειμένου να επιλεγούν οι καταλληλότερες.
 5. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τον συμμετέχοντα.
 6. Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες
 7. Φωτογραφίες με ακατάλληλο ή προσβλητικό προς τον άνθρωπο ή τον πολιτισμό περιεχόμενο, θα απορριφθούν.
 8. Φωτογραφίες δεν επιστρέφονται και δεν θα χρησιμοποιηθούν δίχως την άδεια των δημιουργών τους, σε καμιά άλλη περίπτωση από εμάς και σε καμία δημόσια προβολή πέραν των σκοπών προώθησης της έκθεσης.
 9. Η έκθεση δύναται να επαναληφθεί σε άλλο χώρο χωρίς καμία επιβάρυνση των δημιουργών-φωτογράφων

Οι δημιουργοί-φωτογράφοι από τη στιγμή που θα αποστείλουν τις φωτογραφίες τους, δηλώνουν και αποδέχονται τους προαναφερόμενους Όρους συμμετοχής και δίνουν τη ρητή άδεια και συναίνεσή τους προς τον Φωτογραφικό Όμιλο ΠΡΙΣΜΑ του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ για την δημοσίευση της φωτογραφίας τους, καθώς και των στοιχείων της κάθε φωτογραφίας όπου θεωρεί ότι πρέπει να προβληθεί και να δημοσιευθεί για την ορθή παρουσίαση και προβολή της έκθεσης.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλούν με email (info@athlepolis.gr ) σε ψηφιακή μορφή jpg του οποίου το μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2Mb και η μεγάλη πλευρά να μην ξεπερνά τα 1200 pixels. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα πρέπει να μας αποσταλούν σε full ανάλυση στα 300dpi προκειμένου να εκτυπωθούν. Η ονομασία του αρχείου θα πρέπει να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, με λατινικούς χαρακτήρες και αύξοντα αριθμό (ΠΧ KOSTASPAPADOPOULOS-01.jpg κ.ο.κ.). Η αναλογία διαστάσεων των φωτογραφιών πρέπει να είναι 3×2

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι φωτογραφίες πρέπει να αποσταλούν μέχρι και τις 03/04/2018 στο email info@athlepolis.gr με θέμα: “Για την έκθεση «ΧΡΟΝΟΣ». Στο email θα πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη στο στοιχεία Όνομα και Επίθετο στα Ελληνικά, ένα ή περισσότερα links από το Προφίλ σας στο FaceBook, Flickr, 500px, Viewbug κ.λπ. και τηλ. επικοινωνίας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ο καθένας ξεχωριστά ενημερωτικό mail με τις φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση ανέρχεται στα:

 • 15 ανά συμμετέχοντα για μέχρι 4 συμμετοχές
 • 20 ευρώ ανά συμμετέχοντα για 6 συμμετοχές

συν το κόστος εκτύπωσης των φωτογραφιών (13 ευρώ ανά φωτογραφία). Το κόστος συμμετοχής θα καλύψει τα έξοδα φιλοξενίας και προβολής της έκθεσης (banners, προσκλησεις, κ.λπ.). Οι φωτογραφίες θα παραμένουν την κατοχή του Φωτογραφικού Ομίλου Πρίσμα. Σε περίπτωση που ακυρωθεί η έκθεση, το κόστος συμμετοχής επιστρέφεται στο ακέραιο στους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

– Ο Φωτογραφικός Όμιλος ΠΡΙΣΜΑ του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την έκθεση, καθώς και να μεταβάλει τον χώρο ή/και την ημερομηνία της έκθεσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Για το στήσιμο της έκθεσης υπεύθυνη είναι η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 1. Νικόλαος Σίμος
 2. Μεταξάς Μιχαήλ
 3. Αλέξανδρος Χαχλιούτης
 4. Βασιλείου Γεώργιος
 5. Έβελιν Ζιγκλέρ

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top