Skip to content

Εκδρομή στις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα – 14 Μαΐου 2017

Φωτογραφικές Εξορμήσεις
1. Αστροφωτογράφιση στην κορυφή του Κιθαιρώνα
2. Φωτογράφιση στο Σανατόριο Πάρνηθας
3. Φωτοεξόρμηση στο Λαύριο – ΧΑΟΣ
4. Φωτοεξόρμηση: Αγία Φωτεινή, Στοές Ιλισσού, 1ο Νεκροταφείο
5. Φωτοεξόρμηση: Αστικό Τοπίο στην Άνω Κυψέλη
6. Φωτοεξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
7. Φωτοεξόρμηση στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο
8. Εκδρομή στις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα – 14 Μαΐου 2017

Το ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. μέσω του φωτογραφικού του ομίλου «ΠΡΙΣΜΑ» διοργανώνει στις 14/5/2017 μονοήμερη εκδρομή στις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα για φωτογράφιση και περιήγηση στη φύση.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ΜΕΧΡΙ 5/5/2017 εδώ: https://goo.gl/forms/weTreSGnR035nnv92 

Πρόγραμμα

• 7:30 – 7:45 Συνάντηση το πάρκινγκ σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας
• 7:45 Αναχώρηση
• 10:00 Άφιξη στη Λίμνη Στυμφαλία και περιήγηση για φωτογράφιση γύρω από τη λίμνη και στα μονοπάτια της (αν είναι προσβάσιμα)
• 11:30 Αναχώρηση για Λίμνη Δόξα
• 12:00 Άφιξη στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου.
Το πούλμαν θα μας αφήσει εκεί και θα κατέβει να σταθμεύσει στη λίμνη. Εμείς θα περιηγηθούμε στη μονή όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τη λίμνη πανοραμικά από ψηλά. Κατόπιν θα κατέβουμε πεζή το δρόμο προς τη λίμνη που διασχίζει το δάσος και θα περπατήσουμε γύρω από τη λίμνη.
• 15:00 Αναχώρηση για την ταβέρνα.
• 18:00 Αναχώρηση για Αθήνα
• 20:30 Άφιξη στο πάρκινγκ του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας»

Κόστος εκδρομής: 30€ ανά άτομο για τα εγγεγραμμένα μέλη και 35€ για τα μη.

Περιλαμβάνεται η μεταφορά και το φαγητό στην ταβέρνα ΑΙΠΥΤΟΣ στην Γκούρα, στην οποία θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών, κτισμένη το 1880, με την επιβλητική αρχιτεκτονική της και το αρχοντικό του Οικονόμου – Γκούρα.

*** Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί αν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Μενού

Ορεκτικά ανά 4 άτομα:
Αγγουροντομάτα, Κολοκυθοκεφτέδες, Τζατζίκι, Φέτα Φενεού

Κυρίως πιάτο, επιλογή μεταξύ των παρακάτω
• Μπριζόλα χοιρινή
• Κουνέλι στιφάδο
• Κόκορας κοκκινιστός
• Φιλέτο κοτόπουλο
• Μπιφτέκι
(συνοδεύονται από πατάτες ή μακαρόνια)

1 λίτρο κρασί ανά 4 άτομα

 

— Λίμνη Στυμφαλία —

Η Στυμφαλία μια σπάνια ελώδης ορεινού τύπου λίμνη της Κορινθίας, αποτελεί τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Είναι ένας ιδιαίτερος υγροβιότοπος, προστατευμένος, με σημαντική βιοποικιλότητα -υδατική λεκάνη, πλούσια δάση κ.λπ.- ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Θεωρείται φυσικό καταφύγιο σπανίων ειδών ορνιθοπανίδας (παρυδάτιων και αρπακτικών πτηνών) και σταθμός ανάπαυσης για τα μεταναστευτικά πουλιά. Για τους λόγους αυτούς έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική για τα πουλιά περιοχή της Ελλάδας αφού ως σήμερα έχουν καταγραφεί στην περιοχή 133 είδη πτηνών.

Μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα των νερών της και να περπατήσουμε στα οργανωμένα μονοπάτια της και να φωτογραφίσουμε στα υγρά λιβάδια της περιοχής της λίμνης εκτός από το αγριοκάλαμο που κυριαρχεί, άλλα ποώδη ελοφυτικά είδη ή βυθισμένα υδρόβια μακρόφυτα.

 

— Λίμνη Δόξα —

Η λίμνη Δόξα είναι μία γραφική τεχνίτη λίμνη με απαράμιλλο φυσικό κάλος που προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων ανάμεσα σε πανύψηλες χιονισμένες βουνοκορφές. Μαζί με την λίμνη Τσιβλού στην Αχαΐα αποτελούν δύο από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 m και έχει περίμετρο περίπου 5 km.

Το φυσικό τοπίο γύρω από την λίμνη είναι πανέμορφο, καθώς σε αυτό κυριαρχούν 3 πανύψηλα βουνά της Πελοποννήσου, η Ζήρεια (Κυλλήνη) με υψόμετρο 2.374 m, ο Χελμός (Αροάνια όρη) με υψόμετρο τα 2.355 m και η Ντουρντουβάνα στα 2.109 m. Η ύπαρξη όλων αυτών των βουνών γύρω από την λίμνη θυμίζουν τα πανέμορφα Αλπικά τοπία με τις λίμνες απ’ τις οποίες η Δόξα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.

Τις ημέρες χωρίς αέρα, το θέαμα της αντανάκλασης των βουνών στα γαλήνια νερά της Δόξας, από τις χιονισμένες κορυφές και τις καταπράσινες βουνοπλαγιές είναι μαγευτικό.

Περίπου 1 km πάνω από τη λίμνη θα βρούμε πανεύκολα το δρόμο για το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Φονιά ονομαστική παραφθορά της Φενεού με εξαιρετικές τοιχογραφίες και υπέροχο ξύλινο σκαλιστό – επιχρυσωμένο τέμπλο, γεμάτο παραστάσεις από την Παλαιά Διαθήκη. Η Μονή, περιβάλλεται από πανέμορφη φύση (μεικτό δάσος από έλατα, πεύκα, βελανιδιές και καταγεγραμμένα 124 είδη φυτών) και το αρχονταρίκι του προσφέρει απίστευτη θέα στη λίμνη Δόξα. Οι πάντοτε φιλόξενοι και προσηνείς μοναχοί του θα μας κεράσουν καφεδάκι και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Η παλαιά μονή του Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από έναν Καλαβρυτινό μοναχό. Η μεταφορά της μονής στη σημερινή της θέση έγινε εξαιτίας των πλημμυρών της λίμνης Φενεού. Στο τέλος του 17ου αι. φαίνεται ότι σημειώθηκε η μεγαλύτερη πλημμύρα. Τα νερά κατέκλυσαν την παλαιά μονή με αποτέλεσμα οι μοναχοί να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν ψηλότερα ασφαλέστερη τοποθεσία. Από την παλαιά μονή σώζεται μέχρι σήμερα ο μικρός ναός που έχει μετονομασθεί σε Άγιο Φανούριο & βρίσκεται στη Λίμνη Δόξα.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top