Skip to content

Μάσκα ή μήπως όχι; …του Μιχάλη Μεταξά

Η πανδημία του Κορωνοϊού είναι μια πραγματικότητα. Παγκόσμια πραγματικότητα. Όλες οι χώρες έχουν προσβληθεί και όλοι οι πληθυσμοί τους έχουν πληρώσει τα αναλογούντα.
Όπως η ανοησία είναι βασικό χαρακτηριστικό του ανθρωπίνου γένους με γερές ρίζες βαθιά στον χρόνο και στον νου του ανθρώπου κάθε γενιάς και κάθε εποχής.

Παλαιότερα λοιπόν:
Στο Μεσαίωνα η πανώλη ή ο Μαύρος Θάνατος έστειλε 150 και πλέον εκατ. ανθρώπους στον τάφο. Οι γιατροί της εποχής εμφανίζονται στους πίνακες των ζωγράφων με μάσκες σχήματος ράμφους πουλιού, καθώς και στις περιγραφές των λογοτεχνών. Οι πολίτες αντί για μάσκες χρησιμοποιούσαν απλά πανιά, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Το 1890 η πανώλη της Κίνας μέσα 48 ώρες εξολόθρευε «ακαριαία» θα’ λεγες όποιον πρόσβαλλε. Η μάσκα αποτέλεσε το κύριο μέσω προστασίας και τότε.

Το 1918-20 η ισπανική γρίπη θέρισε 20 εκατ. ανθρώπους. Η μάσκα ως μέτρο προστασίας είχε κριθεί απαραίτητη. Όμως κι εκείνη την εποχή, όπως και στις μέρες μας με τους αρνητές της μάσκας, αναφέρεται για πρώτη φορά η λεγόμενη Συνάντηση κατά τη Μάσκας από τους τότε αρνητές της μάσκας (Anti Mask Meeting).

Το 2019 έχουμε τον κωρονοϊό ή covid 19 που όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειές του.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το: Πανδημία ή συνωμοσία;

Και απαντώ.
Ποια συνωμοσία υποχρέωσε τόσες κυβερνήσεις-κράτη σε lockdown; Τόσα νοσοκομεία και τόσους γιατρούς σε ψεύδη σχετικά με τον αριθμό των νοσούντων ή των θανόντων; Τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους σε ορυμαγδό παραπληροφόρησης; Τόσους αρχηγούς κρατών να μπαινοβγαίνουν στις ΜΕΘ. Με ποιο όφελος μια τέτοια συνωμοσία; Το συνταξιοδοτικό; Ξεσκαρτάρισμα γερόντων ή αδυνάμων; Εργασιακή δουλοπαροικία; Οικονομικό χάος; Και όλα αυτά είναι ψέματα κι ας πέθαναν περίπου 1.080.000 άνθρωποι μέχρι τώρα).

Το ερώτημα που αποτελεί και τον τίτλο του άρθρου αυτού δηλαδή η χρήση ή να μην της μάσκας αποτελεί ένα ερώτημα που απευθύνεται τελικά σε όσους πιστεύουν και αποδέχονται: 1) Την θεωρία της κούφιας γης. 2) Ότι δεν προσσεληνώθηκε το Apollo 11 ποτέ στην σελήνη. 3) Ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε αλλά διέφυγε ή ότι ο Πρίσλεϊ εξακολουθεί να ζει. 4) Ότι το τρίγωνο των Βερμούδων είναι το στέκι των UFO, καθώς και τόσες άλλες αχαλίνωτης φαντασίας θεωρίες.

Και τι εννοώ;
Εννοώ ότι όσοι αποδέχονται την ανυπαρξία του covid19 και ότι αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας έρχονται σε άμεση παράθεση με τον ορθολογισμό, στην εποχή της πληροφορίας καθώς και με το επιστημονικό γίγνεσθαι που μας έχει διδάξει ότι η επιστήμη αργά ή γρήγορα δίνει την λύση σε όσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο άνθρωπος… αρκεί βέβαια να ζει.

Έρχονται σε ρήξη με την κοινή λογική, αλλά και την ιστορική πραγματικότητα που ήδη απ΄ την αρχή του άρθρου επικαλέστηκα. (Τελικά δεν υπήρξε Λοιμός των Αθηνών, ούτε ο Λοιμός των Αντωνίνων, ή του Κυπριανού ή του Ιουστινιανού, ούτε η Λέπρα του 11ου αιώνα, ούτε ο Μαύρος Θάνατος του 14ο αιώνα, ούτε η Κολομβιανή Ανταλλαγή με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου, ούτε υπήρξε ο Λοιμός του Λονδίνου το 1865, ούτε η Χολέρα του 1817, ούτε η Βουβωνική Πανώλη του 1865, ή η Ιλαρά στα Φίτζι, η Ρωσική γρίπη του 1889, η Ισπανική του 1918, η Ασιατική του 1957 και βέβαια το AIDS. Είναι όλα ένα καλοστημένο παιχνίδι μια όμορφη λαϊκή σειρά από παραμύθια που δεν συνέγραψαν οι αδελφοί Grimm ή ο Andersen ή ο Αίσωπος αλλά ένας πολιτικός ή ένας βιολόγος).

Οι Νόμοι της λογικής και της επιστημονικής παραδοχής καταπίπτουν μαζί με τον αυτοσεβασμό και την φιλαλληλία.

Τελικά αποτελεί δικαίωμα του καθενός η επιλογή να πράττει το καλό ή το κακό στον εαυτό του, υποχρέωσή του όμως είναι το να σέβεται τις κοινωνικές επιταγές και παραινέσεις της συντεταγμένης πολιτείας ή τα πιστεύω και τα θέλω του συνανθρώπου του.

Κι αυτό διότι σε κάθε άλλη περίπτωση ο Νόμος της ζούγκλας μαθηματικά θα είναι ο μόνος ηθικός και ο με κάθε μέσο νόμος της επιβίωσης.

Εν κατακλείδι λοιπόν: ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top